sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Käpykranssit

Näin yhtenä vuonna joulun alla Prismassa kranssin, jossa oli käpyjä, punaisia marjoja, taisi olla myös kulkusia. Se oli sitten maalattu muistaakseni hopeanväriseksi. Hintaa oli jotain 18 euroa, niin en raskinut ostaa, vaikka siihen vallan ihastuin. Laitoin korvan taakse silloin, ja nyt olen innostunut tekemään niitä montakin.


Olen ostanut valkoisia styrox-kranssipohjia vähän mistäkin (Tuurista, Suomalaisesta ja Kärkkäiseltä). Halkaisija 25 cm. Väritin kranssipohjien etupuolen tussilla mustaksi, jottei pohja paista valmiissa. Häiden pöytäkoristeluista jäi kovasti männynkäpyjä. Kuumaliimapistoolilla liimasin niitä kranssipohjaan. Sinne, mihin jäi "reikiä", liimasin jäkälää. Kuumaliimaa menee melko paljon, melkein 2 pakettia per kranssi.


Punaiset marjat ovat Fimo Soft -massasta. Yllä olevan kranssin päälle sumutin hieman valkoista spraymaalia.


Kranssit ovat mukavia lahjoja ja olen tehnyt niitä muutamia nyt varastoon. Kävin kuivalta kankaalta hakemassa lisää käpyjä, kun uhkasivat loppua. Yhden kranssin tekemiseen menee noin puolitoista tuntia. Yllä olevan kranssin kortteineen vein Rovaniemelle ystäviemme uuteen kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti